středa 3. dubna 2013

Jak rychle zhubnout pár kilo? Zkuste třídenní ovocnou dietu

Chcete se dostat do večerních šatů a potřebujete za několik dní shodit dva, tři kilogramy? Můžete sáhnout po ovocné dietě, která se už mnohokrát osvědčila modelkám nebo herečkám.



zhunout


Dietu vypracovala francouzská dietoložka France Aubry a její princip je zdánlivě jednoduchý: jíst pouze ovoce. Ovšem tak jednoduché to zase není.

Ovoce se musí jíst v přesně stanoveném pořadí a kombinacích, jinak se očekávaný efekt nedostaví. Proč?
Účinek diety spočívá v enzymech, které v sobě ovoce obsahuje. Enzymy se v těle každého z nás starají o dobré trávení. Tukové polštářky nejsou podle francouzské dietoložky nic jiného než nestrávená potrava.
Pokud ovšem nejíte ovoce podle přesného návodu, hrozí nebezpečí, že se některé enzymy při zužitkování potravy budou vzájemně rušit, a dieta by mohla být tím pádem zcela neúčinná.

Důležité je rovněž hodně pít, denně aspoň dva litry neperlivé vody. Vodu si můžete ochutit třeba citronem.
Doporučené jsou i různé bylinné čaje, které pomohou k pročištění organismu. Čaj z bylinné natě zase příznivě působí na hladinu cukru v krvi. Nevhodné jsou naopak více než tři šálky kávy denně.

Ananas, kiwi a hroznové víno

Třídenní dieta, která vám pomůže shodit od dvou do pěti kilogramů, by měla vypadat následovně:
První den je ananasovo-banánový. K snídani, k dopolední i odpolední svačině si dejte po 250 gramech čerstvého ananasu. Při obědě a večeři snězte po jednom banánu. http://www.hubnuti-prasky.com

Druhý den je kombinací kiwi a hroznového vína. K snídani a večeři si dejte po třech kiwi, k obědu si ještě jedno kiwi přidejte. Dopolední a odpolední svačina se skládá ze 100 gramů hroznového vína.
Třetí den je kombinací hroznového vína, ananasu a kiwi. K snídani poslouží 200 gramů hroznového vína, ke svačině 200 gramů ananasu a k obědu čtyři kiwi. K odpolední svačině si dejte 100 gramů ananasu a k večeři 100 gramů hroznového vína a dvě kiwi.

Dietu určitě neprodlužujte a nedržte častěji než jednou za měsíc, mohla by se negativně projevit na vašem zdraví.

Tělo rádo rovnováhu

Iva Málková ze sdružení STOB (Stop obezitě) ale upozorňuje, že za tři dny se není možné zbavit dvou až tři kilogramů tuku. "I když budete držet hladovku, zhubnete maximálně kilo tuku," řekla iDNES.cz Málková. Pokud ukáže váha větší úbytek, jde podle Málkové o odvodnění organismu.

"Jednodruhové diety jsou z mnoha důvodů nevýhodné," tvrdí Málková. Můžete být sebevětším milovníkem ovoce, za tři dny se vám ovšem ovoce může přejíst. Ovoce má navíc tu nevýhodu, že tělo zásobuje převážně sacharidy, chybí bílkoviny a tuky. Kyselé kiwi na lačný žaludek navíc může někomu způsobit nepříjemné potíže.

"Tělo má rádo rovnováhu, pokud snížíte příjem energie přirozenějším způsobem, kdy bude skladba konzumovaných potravin vyrovnaná, budete hubnout rozumněji," vysvětluje Málková, podle níž je při hubnutí správný poměr 30 procent bílkovin, 40 procent sacharidů a 30 procent tuků.

--> http://bit.ly/108UoDj

Žádné komentáře:

Okomentovat